12 mar 2009

Ja tenim l'autovia als nassos

Avui he sortit a fer un volt amb la bici. S'han d'aprofitar les petites estones que un té quan pot deixar els nens en molt bones mans (sa mare). Doncs això, que he pujat fins al darrera del restaurant les Espelmes i he comprovat que l'autovia ja està "marcada" fins a Fontscaldes. Dic marcada perquè des de les altures pots veure com han netejat les zones per on passa. Fins ara havia vist les estaques del marcatge però ara ja han començat amb el desbroç. Et permet veure com esquiva els boscos de Valls, com passa entre Masmolets i Fontscaldes i com acaba al peu de l'antic Coll Vell per on es farà la perforació del túnel.
M'he entristit. Ja sé que fa temps que sabem que es farà però són d'aquelles obres difícils d'entendre. Ja es va començar malament des de la reforma de la N240. Amb una bona solució a la N240, ens haguéssim pogut estalviar tranquil·lament l'autovia. Després, un cop s'ha decidit a fer, va i decideixen passar per la vall del Francolí, no pensant en passar per la zona en direcció al Pla i empalmar amb l'autopista allà. Un cop això i de què les autoritats no han fet cas de les possibles alternatives, va i si que decideixen fer cas de les queixes sobre els boscos de Valls (cert tuf a influències de certa gent) provocant una S espectacular, impròpia d'una via ràpida. Això sí, als habitants de Fontscaldes ni cas se'ls hi fa (hauran quedat contentíssims!) i els senyors dels boscos contents de que no els hi passarà l'autovia tot i que se la trobaran als morros cada dia al llevar-se.
Jo com a ciclista Btt, confio que ens deixin algun camí en "mal estat" o sigui, que no acabin tots enquitranats ni encimentats, que el Coll Vell es mantingui, que facin passos per sota l'autovia i sobretot....que quan comencin vagin per feina i no ens tirem deu anys amb tot empatenagat, que molt temo, serà així.
Res més, qui vulgui recordar el nostre territori abans de l'autovia, que faci un tomb per aquesta zona.

1 comentario: