28 oct 2014

Santa Úrsula i el 9N

Avui estava escoltant per la ràdio notícies i més notícies del procés, se l'impugnen, etc...i he decidit canviar d'emissora i posar-me música. A l'arribar a casa em trobo el Facebook replet de fotos fantàstiques (és impressionant la plasticitat i emoció que desprèn el fet casteller en imatges)de la diada de Santa Úrsula i els típics comentaris post d'aquest diada, que deu me'n guard de qüestionar. Amb això que no sé ben bé com he relacionat les dues coses.

Pels vallencs que viuen el món casteller, santa Úrsula ve a ser el centre del món aquests dies, no l'hi fa ombra ni un Madrid-Barça. És el clàssic per excel·lència, el no vas, ni Sant Félix, ni concurs ni Sant Joan ni res. La plaça del Blat passa a ser el centre de l'Univers. Però realment interessa a tots els vallencs? O és només que interessa a un tipus de vallenc, actiu a les xarxes i que per tant, sembla que tot Valls visqui els castells. Estic conveçut que a molts els castells no els hi fa ni fred ni calor, no són de cap colla en concret i o no han anat a plaça, o bé si no tenien res més a fer el diumenge al matí, van aguantar fins a la patacada del 3 de 10. No conec cap enquesta al respecte ni si hi ha cap estudi fet.

Si ho comparem amb el procés pot semblar similar. És el tema central de diaris, tertúlies, xarxes, etc...però realment tothom està per la feina? Pels qui creuen en el procés és el momento més important de les seves vides però pot ser que molta gent no li interessi, sigui agnòstic en el tema o simplement, depenent de si té res millor a fer, anirà a votar o no el 9N. Em fa por, molta por, que la quantitat d'opinions que surtin als mitjans, afins o no al procés, no sigui igualment proporcional amb la mobilització a les urnes, que no tothom estigui interessat en el procés, que "passin" d'ell i per tant, ens trobem amb unes urnes més buides de les esperades. A més, s'ha estat més pendent de l'anar a votar que de perquè es va a votar. No hi ha debat sobre si "sí" o "no" sinó sobre si es va a votar o no. S'imagineu un sant Úrsula més pendents se si una de les colles anirà a plaça o no que no pas discutir dels castells que s'han de portar a plaça?

Bé res més, esperem que el 9N s'ompli la plaça, els carrers adjacents i tothom pugui aplaudir fins a quedar afònics a la seva colla i es facin grans castells a les urnes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario